Château Choco & Biscuit Lait


Имам толкова много неща да правя и докато се чудя от къде да започна, реших че верният отговор е: от шоколада. Този вариант винаги е правилен, а след като го изям, вече няма значение колко задачи ме чакат, спокойно мога да хвана пътя и да отида на разходка, нали?

Днес обаче няма да пиша за шоколад :) Да бе, да, повярвахте ли ми? Публикацията пак е шоколадова, но не точно като другите, защото в нея става въпрос за вкусна комбинация от бисквитка и шоколад. Château изкушенията идват от Франция, но са произведени в Германия от WIHA Gmbh, които забъркват всякакви шоколади, които се продават предимно в магазини ALDI (при нас такива няма).





Château Choco & Biscuit Lait - в свободен превод бисквитка с мляко и шоколад, се предлагат в кутия от 9 и всяко от тях е по 33.3 g. Звучи малко, но е достатъчно за следобедна закуска. Бисквитките са индивидуално опаковани и на станиола им, който е доста плътен, няма никаква информация освен нарисуваните съставки. Има и вариант с капучино, но от него нямам доставка за опитване.

Доста са дебелички, което се дължи и на това, че половината от обема им е зает от бисквита. Но не са пестили и шоколад и обилно са я поливали, та отвсякъде да е добре потопена в него. От горната страна между нея и шоколадът има тънък слой млечна смес, която в по-добри времена може и да е била кремообразна, но сега е застинала във вечен ужас, че ще бъде изядена. И разбира се точно това я очаква. Смачкана между двете доминиращи съставки, от нея се очаква да добави още мляко към шоколадът, който обаче си е достатъчно вкусен и без нея.



Аз разбира се "разглобих" на съставните му части десертчето, за да опитам всяко нещо поотделно. Шоколадът е вкусен, бисквитата твърда, а млякото странно. Ароматът също е особен, изобщо не мирише на сладко какао, а доминира мирисът на печиво, но не много изкушаващо. След като разделих бисквитата, е време да я хапна като нормалните хора, цяла, с необременено съзнание, без да мисля за калории, съставки и трохи в клавиатурата. Незнайно защо доста се троши, не само вътрешността, но и шоколадовата обвивка. Това съвсем малко разваля удоволствието от Château десертчето, но като цяло комбинацията ми хареса. Не ям често бисквити, а когато съм опитвала купени от магазина, винаги нещо не им е достигало, за да поискам пак да посегна към тях.


При днешните ми немски другари, този проблем го няма. Бисквитката вместо да смекчи шоколадовия вкус, го засилва и обогатява. Дори и млечната смес успява да се включи на подходящото място в тази какаово-млечна симфония и няма нищо излишно или преувеличено. При подходяща възможност мисля да се запася с повече от Château Choco & Biscuit Lait, заслужиха си мястото в шкафа със сладки неща. Моят е само с шоколади, понякога се промъкват бонбони или много рядко като сега бисквити. Вие имате ли си такъв и държите ли го зареден постоянно?

Няма коментари:

Публикуване на коментар